dinsdag 6 januari 2015

Kan IEMAND mij vertellen wat er is gebeurd?

Een – bijna – 10 minuten lang durend reclamefilmpje. En ik durf mijn hand in het vuur te steken dat jij het niet van begin tot eind hebt afgekeken. Logisch; op momenten dat reclames in beeld komen, zetten we het geluid van de TV zachter. We doen onze boodschap - op het toilet welteverstaan - om vervolgens met een zak chips en een glas water (het leven draait immers om balans) weer op de bank te ploffen. We doen eigenlijk alles behalve naar reclames kijken. De mensen die overigens wél blijven zitten voor reclames, vind ik een beetje eng.

Als je een bioscoop bezoekt, is het echter een ander verhaal. Voordat de film begint, krijg je altijd een reclameblok te zien; erg tactisch, want ik ken niemand die op dat moment even de zaal uitloopt. En ach, die vijf minuutjes gedwongen reclame kijken zijn een stuk minder erg met een bak popcorn binnen handbereik.

Vijf minuutjes zijn inderdaad niet erg nee. Maar kan alsjeblieft IEMAND mij vertellen wat er is gebeurd? Waarom duurt het oude, vertrouwde reclameblokje in de bioscoop voortaan een dik kwartier?
Eerst reclames over regionale bedrijven en horecatenten, dan verschillende reclames die je op TV ook tegenkomt en daarna nog de – inmiddels alom bekende - reclame voor de Nationale Bioscoopbon. Oh ja, om vervolgens af te sluiten met de vaste rit trailers.

Mijn mond viel wagenwijd open van ongeloof, de eerste keer toen ik dit meemaakte. De tweede keer – het was immers kerstvakantie -  besloot ik echter de tijd bij te houden. Geen grap; het duurde écht een kwartier voordat de film begon. Is dit waar ik 8,- voor betaal?

Er is maar één bedrijf dat hiervan profiteert, en dat is de bioscoop zelf. De bak met popcorn is namelijk al halfleeg voordat de film nog moet beginnen, laat staan het flesje water dat je erbij hebt gekocht (balans!). Je móét dus wel in de pauze een tweede bak popcorn halen én een nieuw flesje water; tijdens een bioscoopbezoek hoor je namelijk te snacken.

Ik mis ‘m oprecht; die goede oude tijd waarbij het reclameblokje hoogstens vijf minuten duurde. Die goede oude tijd toen één bak popcorn nog genoeg was. Die goede oude tijd waarbij het woordje ‘balans’ niet in mijn woordenboek voorkwam.

Er is echter één schrale troost; een bak popcorn is slechts 138 kcal!

6 opmerkingen:

  1. Werkt de balansregel ook als ik de grootste bak popcorn neem (afmetingen 1,80 bij 3,65)? Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha voor je mentaal welzijn helpt het zeker, maar in de praktijk zal dat iets anders zijn!

      Verwijderen
  2. Hahaha dus je vind me ook Eng he. Ik vind reclames niet erg. Soms kijk ik en soms ook niet. De bioscoop reclame kijk ik altijd (althans wanneer ik überhaupt op tijd ben haha). Ik vind het leuk om alles te zien in een big screen. So nee ik 15 vind ik ook niet te lang. Een half uur is lang, maar 15 minuten, I really don't mind ☺

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha ik heb jou stiekem altijd al eng gevonden. Nee just kidding! Moet wel lachen om je comment 'als ik überhaupt op tijd ben'... maar je zal zelf wel snappen waarom!

      Verwijderen
  3. Ik, als trotse Pathé-abonnementhouder, erger me werkelijk dood aan die lange reclameblokken. Ze doen geen eens moeite om nieuwe reclame toe te voegen na iedere film, je krijgt altijd precies dezelfde reclame te zien. Bah! En dan moet je je voorstellen dat ze bij de Pathé geen pauze hebben... dus je moet van tevoren al twee bakken popcorn en twee flesjes water kopen. Trust me, dan moet je héél nodig plassen, terwijl er geen pauze is.

    Oh, en reclame is tevens de reden waarom ik al jaren geen televisie meer kijk. Doe mij maar lekker Netflix! Kan ik plassen wanneer ik zelf wil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaaah I feel sorry for you! Ik heb meer ervaring met Foroxity en ben hééél blij met pauzes want die 2 flesjes water gaan je inderdaad niet in de koude kleren zitten..

      And AMEN to Netflix! Een plas-vriendelijke dienst!

      Verwijderen