woensdag 14 januari 2015

Hypocriete Henry; zum Kotzen!

Ik begin mijn blogposts liever niet scheldend, maar verdomme zeg; wat leven er toch een aantal gierige klootzakken in Nederland.

Vandaag verscheen het satirisch weekblad Charlie Hebdo op enkele plaatsen in Nederland. Het is de eerste uitgave na het drama wat zich heeft afgespeeld in Parijs, vandaag precies een week geleden. Er werden maar een paar honderd exemplaren verkocht, dus wie het eerst kwam, wie het eerst maalde. Voor slechts €3,50 per stuk kon menig Nederlander met eigen ogen zien waarom we allemaal massaal ‘Je Suis Charlie’ waren de afgelopen dagen.

Nederland zou Nederland echter niet zijn als er ook een paar aasgieren om de hoek komen kijken. Want dit exemplaar is toch écht een ‘collectorsitem’! ‘Daar kan ik zéker €75,- euro voor vragen’ moet Hypocriete Henry uit Amsterdam gedacht hebben toen hij zijn exemplaar op Marktplaats zette. Diezelfde Hypocriete Henry uit Amsterdam wist twee weken terug niet eens dat Charlie Hebdo bestond. Laat staan dat hij Frans spreekt óf leest. Hetzelfde geldt voor Marcel uit ’s-Gravenhage. De beste man vraagt maar liefst €95,- voor de Charlie Hebdo van deze week. Verdorie €95,-!
Om het verhaal helemaal mooi te maken, zetten de verkopers bij de beschrijving dat ze geen behoefte hebben aan mensen die graag ‘emoties’ willen delen.  Bovendien wordt op email en telefoon niet gereageerd in verband met dreigementen; geïnteresseerden kunnen alléén appen.

Wat mij betreft zijn dit het soort mensen waar ik mij kapot voor schaam als Nederlander. Geld proberen te verdienen over de rug van een vreselijk drama; wat heb je dán een slecht geweten.

Beste Marcel, beste Henry en al die andere armoedzaaiers; jullie zijn een schande voor Nederland. Zum Kotzen!

1 opmerking:

  1. Marieke, je vergeet in je stuk de mensen die Henry en Marcel sonsoren....er zijn dus mensen die € 95 voor een blaadje van € 3,50 betalen om het daarna onder in een lade neer te leggen

    BeantwoordenVerwijderen